KapitalWatch

Efter rekordafkast: Industriens Pension halverer sit ventureprogram

Efter sidste års rekordstore afkast på private equity, der i høj grad var drevet af ventureinvesteringer, har Industriens Pension skruet kraftigt ned for nye tilsagn. Og især venturefonde styrer med stor sikkerhed også mod en markant nedtur, der slår igennem senere end aktiemarkedet.

"Jeg tror, at alle ønsker at tage risiko af," siger director og PE-specialist i Industriens Pension, Peter Juhl Nielsen. | Foto: Juhl

Mens de internationale børsmarkeder er dykket, er faldet endnu ikke for alvor slået igennem på værdiansættelserne i kapital- og venturefonde, der typisk kommer med nogle kvartalers forsinkelse. Flere i markedet vurderer, at det bliver mærkbart for fondene og dermed også for investorerne, der søger ud af især venturefondene.

Og efter sidste års rekordstore afkast på 66 pct. på private equity, PE, som i høj grad var drevet af ventureinvesteringer, har Industriens Pension skruet kraftigt ned for nye tilsagn til venturefondene og ruster sig dermed til en mere usikker tid i en del af det unoterede investeringsunivers.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch