KapitalWatch

Kendte erhvervsfolk hiver stikket ud af it-selskab

Det danske it-selskab IOT Denmark er gået konkurs. Selskabet har aldrig givet overskud, trods investeringer fra flere kendte erhvervsfolk. Investorerne nåede ”et mætningspunkt,” lyder forklaringen.

Foto: Alexandra Instituttet / PR

Det danske selskab IOT Denmark er gået konkurs, efter investorerne har trukket stikket til selskabet.

Det skriver Finans.

IOT Denmark blev stiftet i 2015 og formåede aldrig at skabe overskud. Derfor har investorerne ”brugt meget store beløb” på selskabet gennem årene, forklarer Teddy Kær Jacobsen, der repræsenterer en af dem.

”Vi er løbende dem, der lånt selskabet penge, og så har vi lavet kapitalforhøjelser igennem årene. Men vi nåede et mætningspunkt, hvor vi ikke rigtig kunne finde ud af, hvordan vi skulle manøvrere,” siger Teddy Kær Jacobsen, der også er medlem af IOT Denmarks bestyrelse, til Finans.

Her sidder han qua sin rolle som direktør i den erhvervsdrivende fond Fonden af 1. december 1997, der ifølge Børsen er finansmand Klaus Riskær Pedersens familiefond, og som ejer en del af IOT Denmark gennem investeringsselskabet C.C. Holding 2000.

De øvrige investorer i IOT Denmark er Thomas Gjørup fra Gjørup-familien, der i 2015 solgte størstedelen af Top-Toy-koncernen til EQT, og Niels-Erik Lund, som i 2013 solgte en shippingvirk-somhed til en tysk kapitalfond og i dag står i spidsen for en anden.

Ifølge Børsen var alle tre investorer bl.a. med til at skyde et tocifret millionbeløb i IOT Denmark i 2016.

Selskabet har siden forsøgt at bygge en forretning op på at udnytte den platform, der også er kilden til selskabets navn, IOT, som er en forkortelse for Internet of Things.

Det er groft sagt et begreb, der dækker over, når elektroniske apparater bliver koblet til internettet og dermed kan kommunikere med hinanden. Det er f.eks. det, der gør det muligt at styre nye ovne, køleskabe og vaskemaskiner fra en smartphone.

Det har dog også en lang række andre anvendelser, og IOT Denmark har udviklet løsninger til kommuner, forsyningsselskaber og private virksomheder.

Derfor håber Teddy Kær Jacobsen, at det lykkes at finde en køber, der vil drive forretningen videre, siger han til Finans.

Capidea opkøber leverandør af legetøj med Top-Toy-arving

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch