KapitalWatch

Børsen er en gylden kilde til finansiering for landbruget – men ikke realistisk i Danmark

Landbruget kan se børsen som en kilde til finansiering, og investeringslysten er til stede hos aktionærerne. Danske landbrug er dog ikke store nok til børsnoteringer, medmindre man finder en løsning, hvor man går sammen om sagen, mener forsker.

Foto: Finn Frandsen

Strukturudviklingen peger i retning af, at de danske landbrug bliver større – og for at finansiere dem bliver der brug for nye investorer, som vil være med til at opkøbe og drive landbrugsvirksomhederne.

Børsnoteringer er i den forbindelse en mulighed, som dog lige nu er urealistisk i en dansk kontekst – medmindre der gøres nye tiltag for at muliggøre den slags finansiering af landbruget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)