KapitalWatch

Økonomisk Ugebrev henter millionindskud fra private investorer

Den digitiale udgivelse har rejst 4,5 mio. kr. i kapitaludvidelse, der netop er afsluttet, skriver mediet. Pengene skal bruges til at eksekvere en ny væksstrategi.

Foto: Thomas Borberg

Det digitale erhvervsmedie Økonomisk Ugebrev har fået en kapitalindsprøjtning på 4,5 mio. kr., efter en gruppe private investorer er kommet med om bord i selskabets ejerkreds. Det skriver mediet selv.

Investorerne er hentet ind som led i, at bestyrelsen bag Økonomisk Ugebrev har udarbejdet en ny vækststrategi, som kræver "investeringer i flere digitale salgsressourcer, herunder etablering af samarbejder med eksterne digitale bureauer, og en styrkelse af den interne salgsorganisation", lyder det.

Ambitionen er, at den styrkede salgsorganisation skal skubbe på væksten i Økonomisk Ugebrevs abonnementsforretning, både ved øget salg af eksisterende produkter samt lancering af mediehusets Life Science-udgivelse i Sverige og Norge samt en "finansiel nyhedstjeneste med børsnyheder" på et senere tidspunkt. I den forbindelse er mediet nu også på jagt efter en nyhedsredaktør.

"Vi har over de seneste måneder øget trafikken på ugebrev.dk med investeringsnyheder fra 30.000 til over 100.000 unikke brugere. Det giver et stærkt grundlag for salg af udgivelser rettet mod private investorer. På sigt er det hensigten at etablere en abonnementsbaseret nyhedstjeneste med børsnyheder med egen redaktion, hvor vi allerede nu vil ansætte en nyhedsredaktør til at stå for at udvikle tjenesten," udtaler ejer og chefredaktør Morten W. Langer.

Derudover er Økonomisk Ugebrevs digitiale opslagsværk Bestyrelsesguiden blevet relanceret, og forretningsmodellen skal fremover i højere grad baseres på rådgiversponsorater, oplyser mediet.

De private investorer, der har postet 4,5 mio. kr. i medieselskabet, er ifølge meddelelsen en gruppe personer, der gennem flere år har været "loyale abonnenter" hos Økonomisk Ugebrev.

Selskabets årsregnskab for 2019 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge mediet selv kom Økonomisk Ugebrev ud af 2019 med et mindre driftsoverskud. Det forventer ledelsen bliver konverteret til et mindre underskud i 2020 på grund af de planlagte investeringer. I 2018 endte Økonomisk Ugebrev med et marginalt underskud på -18.424 på driftsresultatet, mens selskabet omsatte for 6,6 mio. kr.

Økonomisk Ugebrev udgiver i alt syv nichepublikationer, heriblandt Økonomisk Ugebrev Finans, - Ledelse, -Formue og -Biotech.

Mere fra KapitalWatch

Kahoot-stiftere skyder penge i dansk læseassistent

Investeringsselskabet We Are Human, der var med til at stifte quizappen Kahoot, har føjet den danske læseassistent Hero til porteføljen. Hero vil med investeringen i ryggen lancere en opgraderet produktversion i starten af det nye år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)