KapitalWatch

Venstres Tommy Ahlers vender tilbage til iværksætteriet

Venstres tidligere minister for uddannelse og forskning, Tommy Ahlers, nedlægger sit folketingsmandat for at vende tilbage til iværksætteriet og erhvervslivet. Han er fortsat aktiv investor.

Tommy Ahlers | Foto: Claus Bonnerup

Politik handler for meget om spillet og for lidt om løsningerne.

Sådan lyder det fra Venstres klimaordfører Tommy Ahlers. På den baggrund har han besluttet at stoppe i Folketinget.

Dermed mister Venstre endnu en politisk profil, efter blandt andre Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg har forladt partiet.

Tommy Ahlers forbliver dog medlem af Venstre, men det bliver altså som menigt medlem uden for Christiansborg fremover.

"Det her har været en meget svær beslutning for mig, og jeg har brugt sommeren på at tænke godt og grundigt over, hvad der var det rigtige. Jeg er nået frem til, at jeg stopper i Folketinget."

"Dels fordi jeg gerne vil være med at levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere, og dels fordi jeg ofte oplever, at politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer," siger Tommy Ahlers i en pressemeddelelse.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er ærgerlig over, at Tommy Ahlers stopper. Men han siger i en skriftlig kommentar, at han har "forståelse for, at Tommy Ahlers har lyst til at vende tilbage til at gøre en forskel via erhvervslivet og iværksætteri."

Fortsat aktiv investor

Forud for Tommy Ahlers' politiske karriere, der tog fart med udnævnelsen til uddannelses- og forskningsminister i 2018 for den daværende Venstre-regering, blev han landskendt i forbindelse med sin medvirken i tv-programmet "Løvens Hule."

Tommy Ahlers' erfaring som både iværksætter og investor smittede også af på hans politiske virke, hvor han alene i løbet af de seneste måneder har talt for både at øge investorfradraget og udbredelsen af aktiecrowdfunding i Danmark.

På investorfronten var Tommy Ahlers bl.a. en af de tidlige investorer i it-selskabet Peakon, som tidligere i år blev solgt til amerikanske Workday for 700 mio. dollar.

Senest øgede han sin investering i freelanceportalen Worksome, der rejste knap 80 mio. kr. i maj.

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)