KapitalWatch

Mand bag ny teknologi på udkig efter millioner

Henrik Stiesdal, der er teknologichef i Siemens, vil skaffe flere millioner til at bygge et anlæg, som skal teste teknologien Skyclean. Ifølge forskere kan teknologien blive banebrydende, når det gælder nedbringelse af landbrugets CO2.

Skyclean-teknologien er blevet udpeget som et lovende projekt i forsøget på at nedbringe Danmarks CO2-udslip. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Forskerholdet bag teknologien Skyclean estimerer, at den kan nedbringe landbrugets CO2-udslip med 50 pct. Nu vil opfinder bag teknologien, Henrik Stiesdal, skaffe kapital til den sidste forskning af Skyclean og flere millioner til at teste teknologien. Det skriver Finans.

Lige nu er finansieringen bag Skyclean den største barriere for, at Skyclean når ud på markedet, siger Henrik Stiesdal til Finans. Konkret vil han skaffe 400 mio. kr. til at bygge et pyrolyseanlæg, som i sidste ende skal teste og verificere Skyclean.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch