KapitalWatch

Strategisk runde sikrer animations-virksomhed et tocifret millionbeløb

Animationsvirksomheden Rokoko Electronics har rejst en ny runde med deltagelse af den sydkoreanske tech-virksomhed Naver Z og flere eksisterende danske investorer. Med den nye medejer i ryggen retter Rokoko øjnene mod Asien.

Model iført Rokokos motion capture-dragt | Foto: Rokoko Electronics / PR

Den danske animationsvirksomhed Rokoko Electronics har rejst tre mio. dollar, ca. 22 mio. kr., i en runde med den sydkoreanske tech-virksomhed Naver Z i spidsen.

Runden giver virksomheden en værdiansættelse på mere end en halv mia. kr. og har desuden deltagelse af eksisterende investorer, samt det nyligt tiltrådte bestyrelsesmedlem Brett Bibby, som har bestredet en direktørpost i den dansk-stiftede spilvirksomhed Unity Technologies.

Ifølge Rokoko er der tale om en ”strategisk runde”, der først og fremmest skulle sikre tilføjelsen af Naver Z til ejerkredsen.

”Med investeringen fra Naver Z får vi tilknyttet en af de stærkeste og hurtigst voksende metaverse-virksomheder i verden, og der er blevet sat voldsomt skub i vores planer om at udvide forretningen ind i Asien,” fortæller adm. direktør og medstifter Jakob Balsley til Techcrunch.

Rokoko Electronics blev stiftet i 2014 og har udviklet en såkaldt motion capture-dragt og tilhørende software til animation af menneskelige bevægelser.

Ved hjælp af sensorer, der er syet ind i dragten, kan animationsfolk i spil- og filmstudier spore bevægelserne, som bærerne af dragten laver, og derved lettere og billigere overføre disse til det ønskede produkt end den traditionelle måde, der typisk kræver et særligt studie- og kamera-setup.

Blandt virksomhedens kunder er internationale giganter som Microsoft, Disney og Netflix, oplyser Martin Lumbye, adm. direktør i Pandora-stifternes North-East Venture på Linkedin.

Det gør han i forlængelse af den nye runde, som venturefonden deltager i som eksisterende investor sammen med Vækstfonden og robotinvestor Thomas Visti. Ifølge Børsen skød de eksisterende investorer sammen med Brett Bibby en mio. dollar i runden.

For et år siden skød de eksisterende investorer 19 mio. kr. i Rokoko.

Danske Rokoko Electronics rejser nyt millionbeløb fra investorer

Danske investorer smider millioner i Rokoko Electronics

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch