KapitalWatch

Investorer blæser til angreb på topdirektørers svulstige og uigennemskuelige lønpakker

En stor del af landets største selskaber giver topledelsen lønpakker, der er for høje eller for svære at gennemskue, lyder det fra flere store investorer. Investorerne har også aktier i selskaber på vækstbørsen First North.

Ifølge investorer mangler der vigtige oplysninger om topledelsens lønpakker i en stribe selskaber. Et af dem er Københavns Lufthavne, hvis lønrapport betegnes som skrabet. »Kan vi gøre det bedre, vil vi selvfølgelig kigge på det,« siger lufthavnens bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen. | Foto: Vækstfonden / PR

En række af landets største selskaber giver topdirektørerne for svulstige eller uigennemskuelige lønpakker, og der er behov for langt flere oplysninger, for at investorerne kan se, om direktørerne er deres penge værd.

Sådan lyder budskabet fra flere store investorer, der har sendt et klart signal til selskabernes bestyrelser ved at stemme nej til den årlige lønrapport.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)