KapitalWatch

Ridesportskoncern med kapitalfond i ejerkredsen runder milliardomsætning

Den hollandske kapitalfond købte sig ind i dansk ridesport i 2018. Ifølge hesterigmand er der planer om to opkøb på vej.

Kaspar Kristiansen er managing director i Waterland Nordic. | Foto: Waterland / PR

Pengene ruller ind i koncernen Global Equestrian Group (GEG), der sælger heste til velhavere i hele verden og ejes af den nordjyske rigmand Andreas Helgstrand og den hollandsk-baserede kapitalfond Waterland.

Ifølge Børsen viser et endnu ikke offentliggjort regnskab en omsætning på 583 mio. kr., og sammen med flere opkøb løber omsætningen for koncernen over en mia. kr. Andreas Helgstrand fortæller til avisen, at der er flere opkøb på vej.

"Vi er slet, slet ikke færdige med at sætte fart i de ting, vi har købt op. Der er også gang i endnu et par akkvisitioner – et selskab med køb og salg af heste og yderligere en hesteeventvirksomhed," siger Andreas Helgstrand til Børsen.

Ud over at være involveret i hestehandel er han også tidligere toprytter og har bl.a. vundet OL-bronze i dressur.

Waterland har konsolideret sine investeringer i professionel ridesport, tøj og fondens aktiviteter i smykkevirksomheden Helgstrand Jewellery, og i januar blev Global Equestrian Group etableret.

Ifølge GEG er det koncernens vision at blive verdens førende ridesportsvirksomhed gennem opkøb af brands og erhvervsaktiviteter inden for ridebranchen.

Waterland overtog i november sidste år den danske ingeniørvirksomhed Envidan for et trecifret millionbeløb. Tidligere i 2020 købte fonden også elhandelsselskabet Modstrøm.

I december 2020 blev Waterland majoritetsejer i fusionen mellem det danske konsulenthus Valcon og hollandske First Consulting.

Waterland konsoliderer sin forretning i professionel ridesport

Waterland lukker sin hidtil største fond på rekordtid

Mere fra KapitalWatch

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Ejerfamilie sælger hobbykæde til nordisk koncern

De tre brødre bag dansk-stiftede Panduro har solgt hobbykæden til en nordisk koncern og leverandør af produkter til skoler og daginstitutioner. Den nye Panduro-ejer er selv ejet af et svensk investeringsselskab med tråde til Ikea.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch