KapitalWatch

Investeringsplatform vil finde millioner hos masserne

Med et ønske om at "demokratisere" kapital starter Doland en crowdfunding-kampagne, hvor investeringsplatformen søger op til 7,5 mio kr.

Jakob Lage Hansen er stifter og adm. direktør i investeringsplatformen Doland. | Foto: Doland/PR

Den danske investeringsplatform Doland vil samle mellem en halv og en hel million euro sammen gennem salg af anparter i selskabet på den estiske crowdfunding-platform Funderbeam.

Det oplyser Doland, der lancerer kampagnen i dag tirsdag.

Som Doland formulerer det, så vil selskabet "hente millioner hos masserne” i stedet for en mere almindelig kapitalrejsning gennem investerings- og kapitalfonde eller Business Angels.

Med 2.000 kroner eller mere kan man købe en andel af Doland på Funderbeam.

Selskabet har valgt den atypiske måde at rejse kapital på i et forsøg på at ”demokratisere kapital”, hvilket ifølge direktøren flugter fint med Dolands egen platform, hvor man kan investere fra 500 kroner og opefter, og hvor 40 procent af brugerne ikke har investeret før.

”Med den position, vi har i markedet, og med de værdier, der ligger til grund for vores virksomhed, giver det så meget mening at invitere danskerne direkte med på rejsen som medejere i Doland. Vi kan enormt godt lide tanken om, at alle har adgang til at investere direkte i startups i stedet for at det kun er forbeholdt de få,” siger administrerende direktør Jakob Lage Hansen.

Ifølge selskabsloven er det dog ikke lovligt som dansk anpartsselskab at udbyde anparter til offentligheden herhjemme.

Derfor søger danske anpartsselskaber mod udenlandske crowdfunding-platforme. Det er også planen for Doland, der som nævnt bruger den estiske crowdfundingplatform Funderbeam.

I dette tilfælde vil selskabets udbudte anparter blive lagt i og ejet af et såkaldt SPV-selskab (special purpose vehichle), der alene er oprettet til formålet, og som hører under Funderbeam. Det er dette "underselskab," som folk reelt køber sig ind i, når de køber en anpart via platformen.

Lukket runde har rejse over en million

Selv om Doland lancerer kampagnen tirsdag, er selskabet i forvejen et stykke af vejen mod målet, da der allerede har været holdt en lukket investeringsrunde. Her har Doland rejst 169.000 euro, 1,25 mio. kr., med investoren Jesper Kring som lead investor.

”Den lukkede runde giver dels en validering, inden vi går bredere ud. Funderbeam stiller også et krav om, at der skal være en lead investor, og så giver det et godt afsæt i forhold til at vise, at der allerede er noget interesse,” siger Doland-direktør Jakob Lage Hansen.

Ifølge direktøren skal pengene bruges på at udvikle platformen med flere features, og så vil Doland ansætte flere folk til teamet, som kan udvikle selskabet og dyrke partnerskaber.

Ny platform oplever stor interesse fra kvinder og førstegangsinvestorer 

Mere fra KapitalWatch

Børskandidat når i mål med kapitalrejsning

Vækstbørs: Ejendomsselskabet Swiss Properties Invest rejser 215 mio. kr. og når i mål med kapitalrejsningen. Tegningsperioden sluttede mandag og resulterede i en beskeden overtegning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch