KapitalWatch

Byfounders-stifter: Statslig kæmpefond kan få pensionskasser til at finansiere vækstvirksomheder

En ny samlet statslig superfond har potentiale til at få pensionskasser til at investere i vækstvirksomheder i højere grad end i dag, mener Byfounders-stifter.

Tommy Andersen er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, der arbejder med at finansiere nye tech-startups. | Foto: ByFounders

Når regeringen foreslår, at den vil slå Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Danmarks Eksportkredit sammen i én statslig investeringsfond, kan det komme til at betyde at flere pensionsselskaber vil finansiere danske vækstvirksomheder.

Det mener Tommy Andersen, der er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, skriver Børsen.

Han fortæller, at pensionskasserne i dag ikke er aktive som bagvedliggende investorer i danske venturefonde, fordi pensionskasserne er blevet så store, at de mindst vil investere 50-75 mio. euro ad gangen i nye initiativer. Det er de fleste danske venturefonde for små til, og derfor håber han, at den nye fond vil kunne lave om på det.

“Hvis Vækstfonden nu kommer med 4-6 mia. kr., kan man forhåbentligt få katalyseret, at pensionskasserne også bliver en større del af det her marked, hvilket de også burde være.”

Mere fra KapitalWatch

Medie: ATP vil have eksterne investorer med i ny fond

ATP’s kapitalfondsarm, ATP PEP, er ifølge Inside Business i gang med at etablere en ny fond, der i så fald vil være selskabets ottende. For første gang lægges der op til at hente kapital hos eksterne investorer, skriver mediet.

Legaltech-virksomhed vil søge om sletning fra First North

Vækstbørs: Halvandet år efter Copyright Agent blev optaget til handel på First North, foreslår virksomhedens bestyrelse at tage den af børsen igen. Lav likviditet og høje omkostninger nævnes blandt årsagerne. Nye investorer står klar til at købe op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch