Contera Pharma rejser 187 mio. kr. fra koreanske investorer og udvider i Danmark

Efter at have fået cirka 187 mio. kr. fra sine to sydkoreanske ejere er danske Contera allerede på udkig efter ledende medarbejdere til at udvide forskningsafdelingen i Danmark og arbejde sig videre mod målet om en sydkoreansk børsnotering.
Efter en frisk kapitalindsprøjtning kører Contera videre mod målet om en børsnotering i Sydkorea. | Foto: Bioinnovation Institute / PR
Efter en frisk kapitalindsprøjtning kører Contera videre mod målet om en børsnotering i Sydkorea. | Foto: Bioinnovation Institute / PR

Contera Pharma har netop fået frisk finansiering til sine planer om at blive børsnoteret på den sydkoreanske børs, KOSDAQ.

Bukwang Pharmaceuticals og Medici Investment, der er de to koreanske investorer og ejere af den danske biotekvirksomhed, har i selskabets anden finansieringsrunde skudt hele 51 mia. sydkoreanske won, svarende til cirka 270 mio. kr. i Contera - de 35,2 mia. won, eller omkring 187 mio. kr., er direkte kapitalrejsning gennem udstedelse af nye aktier.

Det resterende beløb er et udtryk for eksisterende aktier, der skifter hænder mellem de to ejere.

Den nye finansiering skaber glæde og en naturlig tro på fremtiden for selskabet hos medstifter og adm. direktør John Bondo Hansen.

Han holder til i kontormiljøet for biotekselskaber Cobis på Nørrebro og forklarer, at der nu efter kapitalrejsningen er planer om at udvide den danske del af virksomheden, som allerede både er ved at finde en forsknings- og udviklingschef samt en chef for forretningsudviklingen.

"Men pengene skal helt generelt bruges til at arbejde videre mod vores børsnotering i Sydkorea ved at styrke og videreudvikle vores eksisterende projekter og forbedre vores pipeline i det hele taget," siger John Bondo Hansen til MedWatch.

Arbejdsfordeling bliver fastlagt

Contera blev købt af sydkoreanske Bukwang Pharmaceuticals tilbage i 2014 og har siden oprettet et kontor i landet, hvor arbejdet bliver fordelt mellem det og så den danske afdeling i Cobis.

"Afdelingen i Seoul er etableret for at sikre den forventede notering på børsen i Seoul. Men den primære del af forskningen kommer sandsynligvis til at ligge i Danmark," siger den danske direktør.

Er fordelingen ikke endeligt fastlagt endnu?

"Vi forsøger at udnytte de muligheder, som er i både Danmark og Korea og udvikle de ekspertiser, som er det ene og andet sted. Det vigtigste er, at vi arbejder mod en børsnotering i Korea," fortæller Bondo Hansen.  

Contera luftede første gang planerne om en sydkoreansk børsnotering tilbage i 2018. Sidste sommer gik det koreanske investeringsselskab Medici Investment ind i virksomheden i den første finansieringsrunde, og alle pengene i den nye kapitalrejsning kommer fra henholdsvis Bukwang Pharmaceuticals og Medici Investment.

De to selskaber er eneste ejere af Contera bortset fra nogle sydkoreanske enkeltpersoner, der ejer smådele af virksomheden.

Usikkert om pengene rækker

John Bondo Hansen stiftede selskabet i 2010 sammen med Mikael Thomsen under navnet Concit Pharma, men skiftede i 2013 navn til Contera. Direktøren forklarer, at den friske kapital kommer til at styrke og udvide virksomhedens pipeline og især vil blive brugt på udviklingen af Conteras hovedaktiv, JM-010, der undersøges til behandlingen af dyskinesi, som forårsages af Parkinsons-lægemidlet L-Dopa.

"Vi er enormt glade, for finansieringen er et kæmpe rygklap både til virksomheden og vores projekt," siger direktøren.

Lægemiddelkandidaten er i øjeblikket i fase 2 i både Europa og USA.

Om de 187 mio. kr. er nok til at få virksomhedens kandidat helt klar til kommercialisering eller få Contera frem til en endelig børsnotering i Sydkorea vil John Bondo Hansen ikke vurdere.

"Der må vi vente og se," siger han og gætter på, at der kan gå i omegnen af halvandet år, før han kan eventuelt kan ringe med klokken på den sydkoreanske børs i forbindelse med den forventede notering.

Sydkoreanere vil børsnotere dansk biotekselskab i 2021

Københavnsk biotekfirma rejser 17 millioner kr. til at sætte fart på fase 2-studier

Danske Contera klar til nyt forsøg efter tre år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også