KapitalWatch

Robot-virksomhed får indsprøjtning på over 100 millioner kroner

Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics får i alt 122 mio. kr. skudt ind i selskabet af investorer. Robot-virksomheden har blandt andet udviklet en robot til fodring af mink.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Robotvirksomhed Blue Ocean Robotics får den hidtil største kapitalrejsning med 122 mio. kr.

Dermed har selskabet over to år hentet omkring 250 mio. kr. i kapital.

Det skriver Børsen.

Virksomheden har blandt andet udviklet en foder-robot til minkbranchen.

"Der er dukket rigtig mange konkurrenter op, som forsøger at kopiere vores teknologi og gøre os kunsten efter, så vi skal lave betydelige investeringer for at fortsætte væksten. Det er både nye robotter og dem, vi har, som skal have fuld gas," siger Claus Risager til Børsen.

Det er Hedensted-gruppen, der sammen med Odense-virksomheden udviklede fodringsrobotten, som forventes at indbringe minkavlere 20 kr. mere per skind. Det skulle øge indtjeningen i branchen med en kvart mia. kr. om året.

Blue Ocean Robotics fik i 2019 et overskud på 5,5 mio. kr. og havde en egenkapital 130 mio. kr. og likvide midler på 56 mio. kr. til investering i udvikling og vækst.

 

Mere fra KapitalWatch

Medie: ATP vil have eksterne investorer med i ny fond

ATP’s kapitalfondsarm, ATP PEP, er ifølge Inside Business i gang med at etablere en ny fond, der i så fald vil være selskabets ottende. For første gang lægges der op til at hente kapital hos eksterne investorer, skriver mediet.

Legaltech-virksomhed vil søge om sletning fra First North

Vækstbørs: Halvandet år efter Copyright Agent blev optaget til handel på First North, foreslår virksomhedens bestyrelse at tage den af børsen igen. Lav likviditet og høje omkostninger nævnes blandt årsagerne. Nye investorer står klar til at købe op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch