CIP indgår joint venture med Vestas-partner i Japan

Copenhagen Infrastructure Partners, der investerer på vegne af blandt andre en række pensionskasser, indleder et samarbejde med Mitsubishi om at udvikle havindmølleparker i Japan.
Foto: Gwynt y Mor
Foto: Gwynt y Mor
AF RITZAU FINANS

Den danske vindparkudvikler Copenhagen Infrastructure Partner (CIP) går sammen med Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i et joint venture, der skal udvikle havvindemølleparker ved Hokkaido, der er Japans næstestørste ø.

Det skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

De to virksomheder kommer til at eje 50 pct. af joint venturet hver, hvor et hold af eksperter fra både CIP og MHI vil blive etableret.

I forvejen har Mitsubishi en storsatsning i gang på området med en halvpart i havmølleproducenten MHI Vestas, som det ejer sammen med Vestas.

Målet med samarbejdet mec CIP er at sætte sig tungt på det japanske havvind-energimarked, som forventes, at opleve en markant vækst i de kommende år.

Hokkaido er valgt, da betingelserne for havvindenergi er gode i området ud for øen.

"Dette er et ideelt samarbejde, der kombinerer ekspertisen fra de to virksomheder," siger Michael Hannibal, der er partner i Copenhagen Infrastructure Partners, i en kommentar.

"MHI bringer innovative tekniske løsninger og stor lokal viden, mens CIP bringer havvindmølle-udvikling og investeringserfaring fra øverste hylde," fortsætter han.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også