KapitalWatch

Venturefond med nye milliarder i baglommen retter blikket mod Danmark

Balderton Capital har netop rejst ny fond på adskillige milliarder kroner, og venturefonden vil nu gå mere aggressivt til vækst i Danmark, lyder det fra ledende partner.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Med et beløb på 400 mio. dollar – 2,7 mia. kr. – i en nyetableret fond målrettet nye investeringer er Balderton Capital klar til at skrue op for investeringerne i danske tech-selskaber.

Det skriver Børsen.

Venturefonden står allerede bag investeringer i danske it-selskaber som Vivino, Peakon, Labster og Simple Feast, og hvis det står til ledende partner i Balderton Capital, Lars Fjeldsøe-Nielsen, vil der komme flere til.

"Der er stort momentum i det danske økosystem, og selvom det er et lille land, slår det virkelig igennem på den internationale startup-scene. Danske iværksættere er begyndt at løfte hinanden op, og langt flere er begyndt at tænke globalt fra dag ét," forklarer Lars Fjeldsøe-Nielsen til Børsen om baggrunden på fokusset på danske selskaber.

Balderton Capital er blandt Europas største venturefonde, når det kommer til investeringer i den tidlige fase – såkaldte Series A-investeringer – hos tech-startups.

 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch