KapitalWatch

Venturefond med nye milliarder i baglommen retter blikket mod Danmark

Balderton Capital har netop rejst ny fond på adskillige milliarder kroner, og venturefonden vil nu gå mere aggressivt til vækst i Danmark, lyder det fra ledende partner.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Med et beløb på 400 mio. dollar – 2,7 mia. kr. – i en nyetableret fond målrettet nye investeringer er Balderton Capital klar til at skrue op for investeringerne i danske tech-selskaber.

Det skriver Børsen.

Venturefonden står allerede bag investeringer i danske it-selskaber som Vivino, Peakon, Labster og Simple Feast, og hvis det står til ledende partner i Balderton Capital, Lars Fjeldsøe-Nielsen, vil der komme flere til.

"Der er stort momentum i det danske økosystem, og selvom det er et lille land, slår det virkelig igennem på den internationale startup-scene. Danske iværksættere er begyndt at løfte hinanden op, og langt flere er begyndt at tænke globalt fra dag ét," forklarer Lars Fjeldsøe-Nielsen til Børsen om baggrunden på fokusset på danske selskaber.

Balderton Capital er blandt Europas største venturefonde, når det kommer til investeringer i den tidlige fase – såkaldte Series A-investeringer – hos tech-startups.

 

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)