Venturefond med nye milliarder i baglommen retter blikket mod Danmark

Balderton Capital har netop rejst ny fond på adskillige milliarder kroner, og venturefonden vil nu gå mere aggressivt til vækst i Danmark, lyder det fra ledende partner.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Med et beløb på 400 mio. dollar – 2,7 mia. kr. – i en nyetableret fond målrettet nye investeringer er Balderton Capital klar til at skrue op for investeringerne i danske tech-selskaber.

Det skriver Børsen.

Venturefonden står allerede bag investeringer i danske it-selskaber som Vivino, Peakon, Labster og Simple Feast, og hvis det står til ledende partner i Balderton Capital, Lars Fjeldsøe-Nielsen, vil der komme flere til.

"Der er stort momentum i det danske økosystem, og selvom det er et lille land, slår det virkelig igennem på den internationale startup-scene. Danske iværksættere er begyndt at løfte hinanden op, og langt flere er begyndt at tænke globalt fra dag ét," forklarer Lars Fjeldsøe-Nielsen til Børsen om baggrunden på fokusset på danske selskaber.

Balderton Capital er blandt Europas største venturefonde, når det kommer til investeringer i den tidlige fase – såkaldte Series A-investeringer – hos tech-startups.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også