Ny filmfond med kendt branchetrio jagter tocifrede årlige afkast

Scandinavian Film Funds vil gøre det muligt for investorer at opnå eksponering mod nordiske spillefilm. Bag projektet står en trio af rutinerede branchefolk inkl. en dobbelt Oscar-vinder. Trioens ambition er at sikre tocifrede årlige afkast.
Foto: PR / Scandinavian Film Funds
Foto: PR / Scandinavian Film Funds

Med det lave renteniveau og den generelle høje prisfastsætning på aktier er det ikke nogen hemmelig, at investorer i stigende grad søger mod alternativer aktivklasser i jagten på et afkast.

Denne jagt har i de seneste år affødt en række nye investeringsmuligheder, der kan karakteriseres som mere værende "mere alternative" end f.eks. ejendomme og infrastruktur.

En ny alternativ investeringsmulighed er det den nystiftede Scandinavian Film Fund 1, hvor tre branchefolk vil gøre nordiske spillefilm til en attraktiv investering for private og institutionelle investorer, lyder det i en pressemeddelelse.

Deres forventede årlige afkast er 12-14 procent årligt gennem fondens otteårige levetid, hvoraf investeringsperioden er fem år. Ifølge folkene bag bliver fonden den første nogensinde i Skandinavien til finansiering og distribution af spillefilm, selvom tilsvarende investeringsfonde er velafprøvet i udlandet:

“At investere i én spillefilm er en risikobetonet investering, som kan gå begge veje," siger Christian Bévort, der er er managing partner i Scandinavian Film Funds, og som kommer til at være ansvarlig for at forvalte fonden.

"Hvis man i stedet strukturerer investeringen med udgangspunkt i klassiske forvaltningsdyder og spreder risikoen over ca. 50 spillefilm -som er det antal, vi vil investere i og distribuere over de næste fem år- er der et potentielt meget attraktivt afkast i vente for investorer, der er på udkig efter alternative aktivklasser, der er attraktivt prissat," uddyber han.

Foruden Bévort tæller folkene bag fonden Scandinavian Film Funds den dobbelte Oscar-vindende producent Kim Magnusson, som er kreativ chef. Han skal sikre, at investeringerne i fonden har et kommercielt potentiale, skriver Scandinavian Film Funds i pressemeddelelsen.

”Alle i branchen ønsker flere finansieringsmuligheder end det, de statslige film-tilskud og de få aktører på markedet kan levere. Det kan vi nu tilbyde. Derfor er der helt konkret interesse fra flere toneangivende producenter i Danmark, Norge og Sverige for at indgå aftaler med Scandinavian Film Funds allerede i 1. kvartal næste år,” fortæller Kim Magnusson i meddelelsen.

I Norden finansieres op til 45 procent af hver film med kulturstøtte fra statslige filminstitutioner. Investering i og distribution af spillefilm kan være et attraktivt supplement til investeringsporteføljen, mener Sune Lund Thomsen, der er forvalterens tredje partner og chef for distribution. Han er tidligere chef for biografdistribution for Svensk Filmindustri i Danmark.

”Distributører har solid indtjening samt lav risiko gennem indtægtssikring i hele værdikæden, og markedet er præget af meget få spillere, der kan udfordres med de rette kompetencer samt den fornødne kapital. Vi ved, hvordan man distribuerer spillefilm, så de opnår størst mulig gennemslagskraft, og det kommer investorerne til at drage fordel af.”

Tegningsperiode for investorer løber frem til 31.12.19, hvor der er closing. Fondens samlede kapitaltilsagn forventes at udgøre op til DKK 110 mio. Kapitaltilsagn fra investorer er minimum DKK 750.000

I morgen besvarer CEO Christian Bévort fem centrale spørgsmål i forbindelse med lanceringen af fonden i AMWatch, herunder hvordan han og teamet bag har beregnet et forventet årligt afkast i omegnen af 12-14 procent.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også